diumenge, 5 d’agost del 2012

"Prometheus"

El voler saber no sempre és bo

La humanitat sempre ha tingut la dèria de resoldre els misteris de la vida. Qui ens va crear, d'on venim, i quin és el nostre objectiu... Preguntes com aquestes possiblement se'ns han passat algunes vegades pel cap. Però molts de nosaltres deixem que rondin uns segons pels nostres caps i després ho oblidem. En canvi, una minoria segueix buscant les respostes. Probablement gràcies a ells, no trobem totes aquestes solucions, però ens topem amb noves coses que donen lloc a grans progressos. I com ja va dir Neil Amstrong, un petit pas per l'home, un gran salt per la humanitat...

La pel·lícula ens podria recordar a Alien, dirigida també per Ridley Scott, el mateix que va dirigir Blade Runner. A més a més d'un gran director, també ens trobem amb la presència de la gran actriu Charlize Theron, que tot i no ser un personatge molt important, segueix amb el mateix caràcter imponent i seriós. Finalment apareixen les actrius Noomi Rapace, protagonista de Millenium i Katie Dickie, de Game of Thrones.

Molts ens preguntarem que vol dir "Prometheus". Prometheus és un tità, un Dèu de la previsió que va estar encomendat de moldejar la humanitat fora de l'argila. A partir d'aquest creador, l'únic que us puc aconsellar és que no li busqueu un significat i us poseu còmodes per veure la pel·lícula.
D'aquesta manera, ens trobem amb un film de ciència ficció, acció i a la vegada de terror. Una pel·lícula que ens manté en tensió constant, així com ens deixa sense respiració durant alguns instants, fent-nos estar a l'aguait d'absolutament tot. Ens situem a finals del s-XXI, on després de la trovalla de diferents coves prehistòriques d'arreu del món amb pintures a les parets exactament igual, una tripulació amb professionals de diferents matèries, s'embarca en una nau espacial per resoldre les preguntes qüestionades anteriorment, però sobretot la de qui és el nostre creador, mitjançant una expedició intergal·làctica. Passem de la Terra a un planeta fins ara completament desconegut.

Els efectes especials, centrats sobretot en la ciència (observació de material genètic i micropartícules), així com amb els canvis de temps (tempestes i vents forts) ens transporten a una altra dimensió, a un altre planeta amb una superfície semblant a un desert. El maquillatge, accessoris i vestuari juguen amb les diferents situacions i personatges, donant un bon resultat gràcies a la bona actuació d'aquests. Com ja hem plantejat abans, pel fet de semblar-se a films com Alien, apareixen criatures extranyes i extraterrestres. Però en aquest cas, no només d'una sola espècie...

Prometheus és una pel·lícula que no es fa pesada ja que durant tota l'estona passen coses i no et pots descuidar cap moment. L'únic problema és que si no estàs suficientment atent, et pots perdre. El principi del film és una mica desorientant ja que costa entendre'l fins i tot quan arribes al final. La pel·lícula acaba, però no té un final, ja que una segona part s'estrenarà al 2015 segurament. Per tant, l'únic que podem dir és: Continuarà.



**** (bona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada