dissabte, 21 de juliol del 2012

"Mirror Mirror" VS "Snow White and the Huntsman"


Un duel de joves belleses de pell blanca

La cartelera d’aquest any s’ha topat amb dues versions del clàssic conte dels germans Grimm que han aparegut als nostres cinemes quasi seguides. Ens hem plantejat quina de les dues ha causat més impressió, perquè és la primera vegada a la història del cinema que apareixen dues pel·lícules en el mateix any amb la mateixa trama principal, que és el conte del que es basen, Blancaneus. 
Les dues han comptat amb l'actuació de grans estrelles de jove, algunes amb molta i altres amb poca expèriencia, però conegudes a nivell mundial. Cal contemplar que són completament diferents, ja que cadascuna ha donat importància a uns aspectes que l’altre no ha donat i que per això l'han fet única.



Per començar, Mirror Mirror interpretada per Julia Roberts i Lilly Collins és probablement la versió que més s'assembla al conte original, tot i que de vegades canvia alguns fets i es dirigeix per altres camins. Alguns aconteixements que són considerats la base del conte dels Grimm a la pel·lícula apareixen completament intercanviats, i el fet de que es presenti al film un ser totalment inventat crec que podria ser una anada de les mans per part del director.
Tot i això, la pel·lícula té un itinerari alegre, divertit i amb molts colors, i podria arribar a considerar-se una parodia, ja que és una comèdia una mica musical, sobretot pel final. Té una mica d'acció i d'amor, però tot des d'un punt de vista graciós.
Julia Roberts, que fa de reina malvada però irònica, com sempre aconsegueix agradar al seu públic, i Lilly Collins, la jove Blancaneus, fa d'una dolça i pàlida noia que vol descobrir món i tenir cura dels habitants del poble, que viuen en l'absoluta misèria des de la mort del rei.
Ens parlen de la història de Blancaneus i la Reina malvada, així com la relació que tenen amb el poble. Cal destacar que les vistes i els paisatges de la pel·lícula són esplèndides. La vestimenta que porten tots està molt ben trobada, carregada i animada, però et fa pensar en una pregunta: per què posen tanta llum a una era que s'hauria de considerar fosca, ja que regna una soberana perversa?
Es pot considerar una pel·lícula per tots els públics, però pels colors vius i la felicitat que transmet segur que els petits gaudiran d'ella més que els adults, tot i que a ells també els agradarà molt.

*** (està bé, per passar l'estona)

A continuació, us presentem Snow White and the Huntsman, la segona versió de Blancaneus interpretada per Charlize Theron i Kristen Stewart, i per l'actor Chris Hemsworth que fa de caçador. En aquest cas la trama es centra com en totes en la Blancaneus, però dona molta importància a l'abans i el després tant del caçador com de la reina. 
Charlize Theron fa una gran interpretació de reina malvada, bella i deliciosament cruel a la vegada, cosa que a tots ens enganxa. La seva història ens fa posar-nos a la seva pell, i fins i tot arribar a entendre perquè aspira a alcançar el poder. 
Pel que fa a Chris Hemsworth segueix en la seva línia d'home fort, dur i sense gaire intel·ligència, però que continua fent babejar tant a homes com a dones. També arribem a entendre perquè es posa sota les ordres de la reina malvada, encara que ell sigui un home del poble que odia la reina com qualsevol altre ciutadà del poble.
Cal comentar que en aquesta història apareixen vuit nanets en comptes de set, tot i que ningú sap perquè, potser perquè no es decidien entre quin deixar a part, o pel simple fet de ser diferents. L'amor també apareix com un engany per part de la reina a la pel·lícula, però al final es pot entendre a qui pertany el cor de la Blancaneus.
Kristen Stewart, la nostra Blancaneus és una noia no trista, però potser si tràgica, amb ganes de fugir i molt desconfiada. Tot i haver estat sempre tancada en una cel·la és llesta, atrevida i valenta. La seva bellesa, que ella no sap que té, posa en perill la seva pròpia vida, ja que la reina vol fer-se amb ella.
Aquest film té una tragectòria molt més fosca, interessant i seria. És un gènere de ciència ficció, d'acció i de misteri, sobretot, i els efectes especials estan molt ben fets. Probablement aquesta pel·lícula no es podria considerar per tots els públics, però sí per un públic jove i adult.

**** (bona)
La nostra guanyadora del duel és Snow White and the Huntsman, una pel·lícula que et manté en tensió constant tot i estar basada en un conte i força recomanable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada