dissabte, 21 de juliol del 2012

"Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street"

Una cançoner obscur impregnat de màgia melancòlica, imaginació estrambòtica i venjança sagnant

La bondat és eterna? o qui neix sant pot morir dimoni? Realment, no sabem fins a quin punt la bonesa i la maldat són qüestions modificables en un individu. Desconeixem fins a quin extrem un cop despietat del destí pot portar-nos a una venjança descontroladament folla i insensible.

En aquest film dirigit pel meravellosament estrany i bojament estrambòtic Tim Burton revivim la història del conegut personatge Sweeney Todd, un barber feliç i compassiu que pateix les males idees d'un jutge. Tot i seguir el mateix fil conductor que la història original, els guionistes han aconseguit donar-li un color fosc, negre, gris i convertir la ciutat de Londres en un lloc trist, melancòlicament llastimós i alhora fred. Un indret comparable als pensaments del protagonista, un home que es torna malvat quan perd el més preat. 

Ben bé, l'assumpte principal de la pel·lícula és la venjança meticulosa i també desenfrenada del londinenc, que deixa un ample i cabalós rajolí de sang fins a arribar a assolir la seva esperada i desitjada fi. Tanmateix, el final del relat cinematogràfic acaba desvetllant l'estupefacció dels espectadors, al descobrir al protagonista una realitat xocant que el trastoca i l'obliga a oblidar la fredor i la premeditació per passar a la ràbia i a la impotència, a l'inhumà descontrol.

Pel que respecte als actors, cal destacar un majestuós i actual repartiment amb artistes tan coneguts com Johny Depp o Helena Bonham Carter, que mostren la seva capacitat polifacètica, cantant i actuant amb una magnífica delicadesa, duresa i perfecció.

La música també juga un paper molt important. Una banda sonora realment captivadora, commovedora, descol·locant i sinistrament temuda, perfectament entonada per tots els personatges, que aconsegueix que el públic entri plenament dins d'un conte llarg i popular, d'una narració esplèndidament tenebrosa; aparentment i errònia buida d'amor; profundament plena de desconsol.



**** (bona)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada