divendres, 6 de juliol del 2012

"The best exotic Marigold hotel"

Una guia esplèndida per viure la tercera edat d'una manera esbojarradament feliç

La vellesa és aquella etapa final de la vida en la que patim massa d’experiència i desgast. Diuen que tot individu és més responsable i sensat a mesura que passen els anys, com si, a poc a poc, una visió realista del món s’apoderés de la ment lentament i gradual, fins al punt d’esborrar els somnis que esvaloten el nostre cervell i ens fes tocar de peus a terra. Probablement és per aquest motiu que creiem en avis tranquils, quiets, callats, o, si més no, buits de desitjos surrealistes i decisions impulsives, actituds molt freqüents en el jovent.

Aquest film ens mostra una idea contrària a la que tenim de la gent gran, exposant la història d’una colla de vells divertits i considerablement despreocupats que segueixen la seva intuïció i es revitalitzen, mantenint un esperit jove.

Davant d'aquest ànim modern de viure sense considerar l'edat com un obstacle s'enllaça des de l'inici de la pel·lícula el desig emprenedor d'un jove indi que enganya sutilment els estrangers, mostrant un hotel per internet amb una imatge clarament maquillada. Tanmateix, tot i la petita estafa, els hostes accepten l'allotjament deficient com a una part més de la seva gran i darrera aventura.

Pel que respecte als personatges, aquests estan molt ben definits i remarcats, però es van difuminant al llarg de la història i, sobretot, al final, ja que els protagonistes van canviant i actuant de manera certament oposada a la seva esteriotipada personalitat inicial. Però el poder conqueridor
dels personatges vers al públic també és gràcies a l'experimentat i talentós repartiment que sap copsar el missatge que vol tansmetre el guió i desprendre l'objectiu final del viatje per cada un dels protagonistes, que és tancar portes que no deixen respirar el seu equilibri emocional.

Així doncs, aquesta història convertida en una aventura asiàtica i dramàtica és un conjunt de vivències emocionals i de descobriment amb constants tocs d'un humor delicadament burlesc però que no ridiculitza als vells britànics.


**** (bona)


1 comentari:

  1. Una película encantadora, divertida y emocionante...un entretenimiento pulido de manera artesanal que hace buen uso de siete soberbios actores veteranos......


    Sevenextreme

    ResponElimina